onsdag den 28. januar 2009

eldar vs. rines nok en gang

Datoen er d.28 januar 2009 - den ene armylist mere beardy end den anden. Der spilles capture and control, deployment type: Spearhead. Anders vinder the initial roll off, og overlader selvfølgelig Tur 1 til Christian. Hvad kan man ellers forvente, med armies der er for fornemme til at deploye efter normale regler som os andre.

Christian får derfor første tur og deployer minimalt en squad til at claime eget objektiv, og en squad assaultmarines så tæt på center som muligt (i læ af en mega bygning sæføli). Anders deployer derefter hele sin hær på baglinien med et seercouncil foran hans gravtanks. Christian med første tur betyder imidlertid drop pods med stern guardians lige ned foran dette council, som fordi de acter sidst ikke er fortuned. Desuden lander der en dreadnaught på Anders højre flanke. Så skal der skydes!!

Dreaden misser med sin melta; men 3 minutter senere er der til gengæld kun en sølle farseer tilbage fra det mægtige seercouncil. Anders kommenterer: "Nu er det så en 1300 pts. armylist vs. en 2000 pts. liste.". Christian sidder og smiler, og Anders påbegynder anden halvdel af Tur 1. 17 minutter senere: Anders rykker sin første enhed!! Vi er alle imponeret over. Han forstætter dog hurtigt, og foretager en række taktiske manøvre med resterne af sin hær til hvad der ligner en all shoot out opstilling. Nu skal stern guardians og dreadden dø! Fire dragons vs. dread = 1 destroyed dread. X antal dire avengers og storm guardians m/flamers tager sig af den ene stern guardian squad (10 stks). Grav tanks nakker yderligere 5 og én dropdpod...

Tur 2: Himlen formørkes endnu en gang af dalene drop pods, og JA der kan godt lande 3 drop pods inden for 3" inches af et objektiv. Endnu en dread er landet faretruende tæt på alt for mange eldars. Tacticals bakker op, og drop pods ligger large blast markers til alle sider. Med sin hvy flamer i rear lykkes det dreadden at sænke en grav tank samt 5 storm guardians.
Anders leder efter sin brækspand. "Der var faktisk kun 1/18 dels chance for dette udfald", når han lige at sige inden også hans farseer må lade livet til marinefire. Det bliver Anders' tur, og han går i boksen. 20 minutter senere har han fløjet lidt rundt, og er klar til at skyde. Indledende skydning medfører en immobilised dread med ødelagt meltagun. 7 tacticals ryger til efterfølgende skydning.

Tur 3: Christians sidste drop pod lander overraskende også inden for 3" af Anders' objektiv. En Master of the Forge forsøger uden held at reparere den stillestående dread. Assaulttermies nærmer sig efterhånden også, og står nu meget tæt på nogle i sammenligning meget små eldar figurer. Det lykkes de resterende stern guards at downe en grav tank, og turen går videre til eldars. Der rettes fuld firepower mod droppodborgen i et desperat forsøg på at frigøre objektivet for fremmede styrker. 4 drop pods står stadig men få marines, og dermed få troops, er efterhånden tilbage. 33 ud af 40 marines er nu døde.

I tur 4 rammer Christian - med lidt hjælp - endelig godt med sine 4 drop pods, og sender en dire avengers squad på flugt ud over board edge. Master of the Forge tager sig af de sidste avengers med hans hvy. flamer. Terminators når endelig i nærkamp, og udsletter Anders' firedragons. Anders rykker sine storm guardinas over foran det andet objektiv i sin serpent, hvor 4 små tacticals og multi melta står vagt på objektivet i toppen af bygningen.

Tur 5: Christian rykker Assault termies ind til objektivet og joiner dem med en librarian (hvem sagde Gates of Infinity cheese...), herefter skyder han let og problemfrit den ventende wave serpent ned, med et smørret grin.

Anders har nu fyldt sin brækspand, særligt da han fejler leadership og de disembarkede storm guardians er pinned :D, men bag ved står der nu en lang række af eldar kampvogne klar til at conteste objectivet som han har rykket op i tur 5. Det eneste han mangler for at vinde nu (eller draw'e) er en tur 6.

Christian griber terningen og slår raskt væk en 2'er - game over - Marines vinder...

/Rasmus (gæsteblogger)

1 kommentar:

  1. LOL! :D
    Tak for den battle report! nok den sjoveste jeg nogensinde har læst!
    Jeg morede mig kosteligt ved at læse den :D Især beskrivelserne af mit langsomme spil... Også et KANON fedt spil - og nervepirrende tæt. Jeg føler også at jeg er ved at have fundet de rigtigste ingredienser i mine troops choices.... Dire Avengers ROCKS ;)

    SvarSlet